Cancerul de sân

Cancerul de sân sau cancerul mamar reprezintă una dintre cele mai populare forme de cancer, ce se dezvoltă la nivelul țesutului sânului, de obicei la nivelul ductelor mamare. Pentru femei, cancerul de sân reprezintă una dintre cele mai serioase cauze de deces.

Tipuri de cancer de sân

Cancer de sân neinvaziv se află situat la nivelul ductelor sânului și se depistează ușor chiar prin palpare sau cu ajutorul unei mamografii. 

Cancerul mamar invaziv apare în afara sânului, fiind cunoscut și sub numele de cancer mamar ductal invaziv.

Alte tipuri de cancer mamar sunt cancerul de sân lobular invaziv, Boala Paget a sânului și cancer mamar inflamator.

Cauzele apariției cancerului de sân

Nu a fost depistată o cauză anume a apariției acestei forme de cancer. Cu toate acestea, vârsta înaintată, dar și activitatea hormonală intensă pot conduce la apariția acestui tip de cancer, afectând adesea femeile cu vârsta trecută de 50 de ani.

Alături de vârstă și factorii ereditari pot conduce la dezvoltarea acestui tip de cancer. Tratamentele cu estrogen, supraponderabilitatea și obezitatea, menstruația la vârstă mică, densitatea sânilor, dieta bogată în grăsimi și alcoolul pot contribui la dezvoltarea acestui tip de cancer de sân.

Simptomele pentru cancerul de sân

De cele mai multe ori cancerul de sân se depistează prin apariția unui nodul nedureros la nivelul sânului sau la nivelul axilei.

Se mai poate observa printr-o modificare a formei și mărimii sânului, a pielii de pe sâni, scurgeri la nivelul mameloanelor, apariția unor cruste pe mamelon. Toate acestea pot fi depistate prin autoexaminare, efectuată periodic sau chiar după ciclul menstrual ori prin efectuarea unei mamografii, ecografii de sân și în cazuri mai serioase prin realizarea unei biopsii. Cancerul de sân poate fi depistat și prin tomografie computerizată.

Diagnosticul pentru cancerul de sân se pune de către medic după observarea clinică a pacientei, examinarea radiologică și efectuarea unei biopsii.

Tratamentul cancerului de sân

Cancerul de sân include o conduită terapeutică urmată de pacientă cu strictețe. De cele mai multe ori se ajunge la intervenția chirurgicală care poate fi mastectomie sau extirparea sânului sau extirparea nodulilor, cu păstrarea sânului. 

Terapia hormonală, radioterapia și chimioterapia sunt tratamente pentru salvarea pacientei cu cancer de sân. De obicei, toate acestea se fac în paralel, alături de intervenția chirurgicală, acționând la nivel local (chirurgie și radioterapie) și la nivel general, asupra celulelor canceroase din corp.

Toate aceste tratamente sugerate de medic sunt foarte importante și sunt urmate de investigații realizate cu regularitate în următorii trei ani de după diagnosticare. Vizitele la medic sunt foarte importante.

Depistat la timp, cancerul de sân poate fi vindecat într-un procent destul de mare, așadar pornind cu autoexaminarea și mai apoi cu observațiile clinice realizate de către medic, orice femeie trebuie să acorde multă atenție sănătății sânilor.

În același timp, întărirea sistemului imunitar poate lupta cu orice celulă canceroasă ce s-a dezvoltat în organism. Cu ajutorul Canticer poți beneficia de un organism mai puternic și în același timp poți lupta cu orice formă de cancer, diminuând markerii tumorali în mai puțin de două săptămâni. Realizat din plante, după o rețetă a medicinii chinezești, Canticer te poate ajuta să lupți împotriva acestei forme de cancer, însă nu exclude vizita la medic și conduita de tratament recomandată de acesta.